%
|
Gousses vertes
|
Graines
|
Tubercules
|
Feuilles
|
Eau
|
76 à 92
|
6,7 à 24,6
|
54,9 à 65,2
|
64,2 à 77,7
|
Protéines
|
1,9 à 2,9
|
29,8 à 37,4
|
12,2 à 15
|
5,7 à 15
|
Lipides
|
0,2 à 0,3
|
15 à 20,4
|
0,5 à 1,1
|
0,7 à 1,1
|
Glucides
|
3,1 à 3,8
|
31,6 à 38
|
27,2
| |
Fibres
|
1,2 à 2,6
|
5 à 12,5
|
17
| |
Minéraux
|
0,4 à 1,9
|
3,6 à 4
|
0,9
|
mg/100 grs
| |
Calcium
|
63-330
|
Phosphore
|
60
|
Fer
|
1,3-1,7
|
Vitamines
| |
B-Carotène
|
0,54
|
Thiamine
|
0,06
|
Riboflavine
|
0,12
|
Niacine
|
0,5
|
Acide ascorbique
|
22-37
|
Source : Food and nutrition in Fidji, University of the South Pacific, Suva.
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